Πάγωμα της λειτουργίας των πρωτοβάθμιων συνεντεύξεων λόγω έλλειψης τόνερ εκτυπωτή
Εδώ και δύο εβδομάδες, και ειδικότερα από τις 31 Μαρτίου, οι Πρωτοβάθμιες Επιτροπές Ασύλου που λειτουργούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής επί της οδού Πέτρου Ράλλη, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω έλλειψης τόνερ εκτυπωτή…(!)

Το αποτέλεσμα είναι οι προγραμματισμένες συνεντεύξεις των αιτούντων άσυλο, οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες διεξάγονται σε καθημερινή βάση, να μην πραγματοποιούνται και να αναβάλλονται σε ημερομηνίες που φτάνουν πλέον μέχρι και το Δεκέμβρη. Έτσι, όπως είναι λογικό, η αναβολή της εξέτασης των εκκρεμών αιτημάτων ασύλου οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη συμφόρηση της ήδη επιβαρυμένης διαδικασίας εξέτασης των χιλιάδων εκκρεμών αιτημάτων ασύλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρότι οι υπεύθυνοι γνωρίζουν από νωρίς το πρωί ότι οι προγραμματισμένες συνεντεύξεις της ημέρας δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν, δεν παρέχουν καμία ενημέρωση στους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά από τις 7:00 το πρωί, όπως έχουν κληθεί, και στη συνέχεια περιμένουν 3 με 4 ώρες χωρίς να λαμβάνουν καμία ενημέρωση. Τελικά, από τις 11:00 και μετά καλούνται κατά ομάδες για να λάβουν νέες προσκλήσεις, χωρίς να τους δοθεί καμία εξήγηση για την όλη ταλαιπωρία.

Μέχρι στιγμής ουδείς γνωρίζει πότε θα γίνει ο απαραίτητος ανεφοδιασμός σε τόνερ και φυσικά πότε θα επαναλειτουργήσουν οι Πρωτοβάθμιες Επιτροπές ώστε η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς.