"Η επένδυση στην Ελλάδα είναι επένδυση στο μέλλον"
"Η επένδυση στην Ελλάδα είναι επένδυση του μέλλοντος" τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου και η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις και το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη, καθώς και η κατάσταση στην Ελλάδα και η πορεία της Οικονομίας.

Ο Παπανδρέου αναφέρθηκε στις προσπάθειες, τις θυσίες και την ωριμότητα του ελληνικού λαού με τον Γερμανό αντικαγκελάριο να εκφράζει την εκτίμηση και τον σεβασμό του, όπως και όλης της Ευρώπης προς τον ελληνικό λαό. Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας, ενώ ανέδειξε και τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που προωθούνται.

Από τη μεριά του ο Γερμανός αντικαγκελάριος εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την κρίση. Τέλος, ο κ. Ρέσλερ έδωσε έμφαση στις προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους τους για την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησής.

Έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον, να επενδύσουν στην Ελλάδα, επέδειξαν συνολικά 32 γερμανικές εταιρίες. Αυτό το κλίμα αποτυπώνεται και από τις χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος υπογράμμισε το ενδιαφέρον της Γερμανίας να δώσει ώθηση στις επενδύσεις στην Ελλάδα.(ΑΠΕ)