Παρατείνεται η κράτηση κούρδου δημοσιογράφου για άλλους 3 μήνες
Ο Vedat Kurşun, πρώην αρχισυντάκτης της κουρδικής εφημερίδας Azadiya Welat, θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2010. Ο Kurşun κρατείται τους τελευταίους 10 μήνες εξαιτίας κάποιον άρθρων και γραπτών του σχετικά με το κουρδικό ζήτημα και το ΠΚΚ.

Συνελήφθη στο Αεροδρόμιο Atatürk της Ισταμπούλ στις 30 Ιανουαρίου 2009, όταν έφτασε στην πόλη προκειμένω να καταθέσει σε μια άλλη δίκη. Τώρα κρατείται στο Diyarbakır της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σε φυλακή τύπου Δ. Απολογήθηκε στις 10 Σεπτέμβρη 2009 απαιτώντας της αποφυλάκισή του και καταγγέλλοντας την παρατεταμένη κράτησή του.

Είναι κατηγορούμενος σε 20 υποθέσεις για υποψίες ότι "βοηθά και υποκινεί την οργάνωση του ΠΚΚ χρησιμοποιώντας την προπαγάνδα" και  ότι "ηρωοποιεί εγκλήματα και εγκληματίες" στα άρθρα του, σε διάφορα τεύχη της κούρδικης εφημερίδας Azadiya Welat. Ο δικηγόρος του δήλωσε, ότι τα άρθρα και τα νέα υπό αμφισβήτηση, δημοσιεύτηκαν μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος ενημέρωσης του λαού. Επισήμανε ότι ακόμα και στον εθνικό τύπο κάποιοι στυλογράφοι γράφουν για το ζήτημα της "διαπραγμάτευσης" και του "δημοκρατικού ανοίγματος", υπογραμμίζοντας ότι ο πελάτης του απλώς παρέθεσε τα γεγονότα χωρίς να κάνει δικές του προσθήκες.