Παρουσίαση βιβλίου: «Στην Kαρδιά της Aυτοκρατορίας»

Στις 9 Νοεμβρίου, στις 19.00, ο εκδοτικός οίκος «ιστός» παρουσιάζει στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη το ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Γόγολου «Στην Kαρδιά της Aυτοκρατορίας», σε τουρκική μετάφραση.

Ολοκληρώνοντας τις εγκύκλιες σπουδές του στην Εσπερία, ο Άλκης, γόνος εύπορης οικογένειας καπνεμπόρων από την Αλεξάνδρεια, εγκαταλείπει το εμπόριο για χάρη μιας περιπετειώδους ενασχόλησης με τη δημοσιογραφία, η οποία θα του επιτρέψει να παρακολουθήσει σε βάθος την πολεμική και μεταβατική ατμόσφαιρα που επικρατεί στα Βαλκάνια και την Ανατολία των αρχών του 20ού αιώνα.

 Ξεκινώντας από την Αθήνα, η δημοσιογραφική του οδύσσεια θα τον κάνει να αφουγκραστεί τον παλμό της «Καρδίας της Αυτοκρατορίας», όπως αυτός χτυπά στις μεγάλες μητροπόλεις της εποχής: τη Θεσσαλονίκη, την Πόλη και τη Σμύρνη.

Στο ιστορικό αυτό μυθιστόρημα, ο συγγραφέας Σπύρος Γόγολος υφαίνει μία συναρπαστική πλοκή γύρω από υπαρκτά πρόσωπα της περιόδου 1905-1912, προσφέροντας μια φρέσκια ματιά σε ένα κοινό ελληνο-τουρκικό παρελθόν.