Πατριαρχικό συλλείτουργο στην Καππαδοκία

Τουρκία-Πανηγυρικό πατριαρχικό συλλείτουργο έγινε σήμερα στη Μαλακωπή Καππαδοκίας προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και με την συμμετοχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και του Μητροπολίτη Σμολένσκ κ. Ιλαρίωνα.

Το πατριαρχικό συλλείτουργο τελέσθηκε στο ναό των Αγίων Θεοδώρων που έμεινε αλειτούργητος για πολλές δεκαετίες μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και την εκκένωση της Καππαδοκίας από τον ορθόδοξο πληθυσμό της.

Η λειτουργία προκάλεσε συγκίνηση στους εκατοντάδες προσκυνητές που συνέρρευσαν στον ναό από πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και σε πολλούς άλλους χριστιανούς που βρίσκονται για προσκυνηματική επίσκεψη στην Καππαδοκία.

Στο τέλος της λειτουργίας ο πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους Καππαδόκες που βρίσκονται ενταφιασμένοι στον ιερό όπως είπε τόπο της Καππαδοκίας.

Τη Θεία λειτουργία αναμετέδωσε σε απευθείας σύνδεση με την Μαλακοπή (Ντερίνκουγιου) το δίκτυο της ΕΤ- 1 και η δορυφορική τηλεόραση της ΕΡΤ.