Πεδίο μάχης το Σύνταγμα
Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας. Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Σύνταγμα, όταν αστυνομικοί έριξαν χημικά για να απαντήσουν στις βόμβες μολότοφ και τον πετροπόλεμο. Στις φλόγες παραδόθηκε φυλάκιο των Ευζώνων στον περίβολο της Βουλής, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Νωρίτερα διαδηλωτές πέρασαν τον φράχτη και ανέβηκαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Διαδηλώσεις κατά του πολυνομοσχεδίου πραγματοποιούνται σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους σε Πάτρα, Βόλο, Λαμία, Κέρκυρα, Κρήτη, Σπάρτη, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Επεισόδια σημειώθηκαν στον Βόλο, όπου η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Περίπου 200 άτομα, φορώντας κράνη και κουκούλες, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών στο κέντρο της πόλης. Οι κουκουλοφόροι απομακρύνθηκαν και η πορεία συνεχίστηκε κανονικά.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του πολυνομοσχεδίου και της τρόικας. Οι πορείες του ΠΑΜΕ και του ΕΚΘ διασταυρώθηκαν στην περιοχή της Καμάρας και συνέχισαν προς την ίδια κατεύθυνση.

Επεισόδια σημειώθηκαν στον Βόλο, όπου κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Ιδιαίτερα μεγάλη η συμμετοχή στις πορείες στα Χανιά και στο Ηράκλειο.

Πορείες πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Πάτρα, Λαμία, Κέρκυρα, Σπάρτη, Κοζάνη, Αγρίνιο, Τρίκαλα.(in.gr)