Περιοδεία Δρούτσα στη Μέση Ανατολή
Με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Ισραήλ συναντήθηκε σήμερα στην Ιερουσαλήμ, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, σε κλίμα ιδιαίτερα θετικής διάθεσης για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

 

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στη συνάντηση του Δ. Δρούτσα με τον πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου συμφωνήθηκε η σύγκληση κοινού υπουργικού συμβουλίου, με σύνθεση ανάλογη του θέματος της διμερούς συνεργασίας, που θα έχει, κατά περίπτωση, επιλεγεί.

 

Εξάλλου, στην αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, αλλά και στην ανάλυση του Μεσανατολικού προβλήματος επικεντρώθηκε η συζήτηση του Δ. Δρούτσα με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Άβιγκορ Λίμπερμαν.

 

Ο κ. Δρούτσας ξεκίνησε την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή από την Ιορδανία, γιατί όπως δήλωσε, σ΄αυτή την «κρίσιμη καμπή» για την πορεία της ειρηνευτικής διαδικασίας ο ρόλος της χώρας και η συμβολή του Ιορδανού μονάρχη είναι ουσιώδεις στη σταθερότητα της περιοχής.

 

Το πρωί ο κ. Δρούτσας επισκέφθηκε το Πατριαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ'. Σήμερα ο υπουργός θα επισκεφθεί και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.