Περιβάλλον-Ζώα

Τουρκία: Η έμπρακτη αγάπη της 11χρονης Χαμντού από τη Ριζούντα για τα ζώα

Με τον πιο δυνατό, συγκινητικό, τρυφερό και «ηρωικό» ταυτόχρονα τρόπο, έδειξε μια 11χρονη βοσκοπούλα στην Τουρκία την αγάπη της για τα ζώα.

Μια χελώνα του γλυκού νερού φέρνει κοντά Ελλάδα - Τουρκία

Κανονικά οι χελώνες του γλυκού νερού δεν έχουν καμία δουλειά στη θάλασσα. Όμως μια συγκεκριμένη χελώνα φαίνεται πως… δεν κάθεται στα αυγά της, αλλά τολμά να διασχίζει όλο το Αιγαίο, από την Ελλάδα έως την Τουρκία και αντίστροφα.

Στο ΕΕΘ αποστολή από το Επιμελητήριο του Αφιονκαραχισάρ

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται αυτές τις ημέρες 15μελής αποστολή από το Επιμελητήριο του Αφιονκαραχισάρ, μιας πόλης της κεντρικής Τουρκίας.

Η κλιματική αλλαγή και η οικονομική αστάθεια: Μεγαλύτερες ανησυχίες σήμερα στον πλανήτη

Η κλιματική αλλαγή και η οικονομική αστάθεια είναι οι κορυφαίες ανησυχίες των πολιτών σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με σχετική έρευνα-δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ανησυχητική σιωπή του σεισμικού ρήγματος κάτω από την Κων/πολη

Έχοντας σιγάσει για πολύν καιρό, χωρίς να δώσει κάποια ισχυρή δόνηση, ένα μικρό τμήμα από το κατά τ’ άλλα ιδιαίτερα δραστήριο στο υπόλοιπο τμήμα της Τουρκίας ρήγμα της Ανατολίας, το οποίο βρίσκεται στα πόδια της Κωνσταντινούπολης, κάτω από τη Θάλασσα του Μαρμαρά, εγκυμονεί έναν δυνητικό κίνδυνο για την εκδήλωση ενός καταστροφικού σεισμού, όπως αναφέρεται σε μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ανησυχία για το κλίμα από την έκθεση του ΟΗΕ

Τα κύματα καύσωνα στη Νότια Ευρώπη θα γίνονται συνεχώς και πιο αισθητά σε περιοχές της Τουρκίας. Στη βόρεια Αφρική η ξηρασία προβλέπεται να εξαπλωθεί περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Συνεδριάζει στην Κωνσταντινούπολη η διεθνής επιτροπή για τη διατήρηση των τονοειδών του Ατλαντικού

H Διεθνής επιτροπή για τη διατήρηση των τονοειδών του Ατλαντικού (ICCAT) πραγματοποιεί την 22α τακτική της συνεδρίαση στην Κωνσταντινούπολη από τις 11 έως τις 19 Νοεμβρίου 2011.

Ορθοπεταλιές στους δρόμους της Αθήνας

Εκατοντάδες λάτρεις του ποδηλάτου, όλων των ηλικιών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ομάδας monumenta και του επικεφαλής του ποδηλατικού κινήματος, Γιώργου Αμυρά, πραγματοποίησαν σήμερα, για πρώτη φορά, μία ξεχωριστή πολιτιστική ποδηλατοδιαδρομή για την ανάδειξη της Αθήνας ως ανοιχτού μουσείου αρχιτεκτονικής.

Άνοιξε αυλαία το 4ο Αντιπυρηνικό φεστιβάλ Ρόδου

Με την έκθεση για το περιβάλλον στην αίθουσα της Πύλης D'Amboise στη Μεσαιωνική Πόλη άνοιξε χθες η αυλαία του 4ου Διεθνούς Αντιπυρηνικού Φεστιβάλ Ρόδου.

Σελίδες