Πλατεία Ταξίμ

Έκρηξη κοντά στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Συναγερμός έχει σημάνει στις τουρκικές αρχές μετά από νέα έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε στάση μετρό στην περιοχή Μετζιντιέκιοϊ.

Βραβείο στον «άνδρα που στεκόταν» στην πλατεία Ταξίμ

«Ο άνδρας που στεκόταν», ο καλλιτέχνης της Κωνσταντινούπολης ο οποίος έγινε σύμβολο των κινητοποιήσεων στην Τουρκία τον Ιούνιο, θα τιμηθεί με ένα σημαντικό γερμανικό βραβείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανακοίνωσε η επιτροπή που το απονέμει.

Τουρκία: Επέμβαση αστυνομικών σε συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ

Με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση η τουρκική αστυνομία διέλυσε μικρές ομάδες αντικυβερνητικών διαδηλωτών, που είχαν συγκεντρωθεί χθές το βράδυ το απόγευμα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Τουρκία: Ακτιβιστές αναφέρουν τραυματισμούς στις χθεσινές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών χθες σε πολλές πόλεις της χώρας, ενώ ακτιβιστές χρησιμοποίησαν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να αναφέρουν πολλές περιπτώσεις τραυματισμών.

Τουρκία: Με δακρυγόνα και αντλίες νερού απομακρύνθηκαν οι διαδηλωτές

Η τουρκική αστυνομία έκανε χθες χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση για να απωθήσει ειρηνικούς διαδηλωτές που προσπάθησαν να εισέλθουν στο αποκλεισμένο πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ.

Τουρκία: Δακρυγόνα ξανά στην πλατεία Ταξίμ

Χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση έκανε η τουρκική αστυνομία προκειμένου να απωθήσει διαδηλωτές που προσπάθησαν να εισέλθουν στο αποκλεισμένο πάρκο Γκεζί στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Τουρκία: Δικαστική απόφαση για αναστολή των έργων στην Ταξίμ

Στην ακύρωση του σχεδίου ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ προχώρησε η τουρκική δικαιοσύνη, θέτοντας εκ νέου στο επίκεντρο ένα ζήτημα το οποίο αποτέλεσε τη σπίθα η οποία άναψε τη φωτιά μαχητικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εβδομάδων σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και άλλες μεγάλες τουρκικές πόλεις.

Χιλιάδες κόσμου στην πλατεία Ταξίμ για τον Ετέμ Σαρίσουλουκ

Πάνω από 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στις παρυφές της κεντρικής πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη για να καταγγείλουν την απόφαση της δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο έναν αστυνομικό που κατηγορείται για τη δολοφονία ενός διαδηλωτή, ανέφεραν πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η αστυνομία πήρε τον έλεγχο της πλατείας Ταξίμ

Η τουρκική αστυνομία επανέκτησε κατά τη διάρκεια της νύχτας τον έλεγχο στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και στους γύρω δρόμους, μετά από αρκετές ώρες συγκρούσεων με ομάδες διαδηλωτών.

Σελίδες

Booking.com