Πληρότητα 70% η αεροπορική γραμμή Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη

Πολύ καλά, για τα δεδομένα της εποχής, πηγαίνει η αεροπορική γραμμή Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη, που έχει καθιερώσει το τελευταίο διάστημα η Turkish Airlines, ο τουρκικός κρατικός αερομεταφορέας. Από τις 27 Μαΐου που ξεκίνησε το δρομολόγιο έχουν ταξιδέψει 3.000 επιβάτες, με την πληρότητα να αγγίζει το 70%.

Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, Ουτκού Γιαζάν, το 40% των επιβατών χρησιμοποιούν την Κωνσταντινούπολη ως σταθμό μετεπιβίβασης. Ο ίδιος σημείωσε χτες ότι στόχος της εταιρίας είναι οι πληρότητες των πτήσεων να αγγίξουν το 100% και μέσα στο χρόνο να καταγραφούν 40.000 επιβάτες. Αυτό θα επιτρέψει στις τουρκικές αερογραμμές να πυκνώσουν τα δρομολόγια σε καθημερινή βάση, από τέσσερα την εβδομάδα που είναι σήμερα. Αναφερόμενος στη δυναμική που παρουσιάζουν οι τουριστικές σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, ο κ. Yazan τόνισε ότι το 2010 εκτιμάται πως επισκέφτηκαν την Ελλάδα 500.000 Τούρκοι, ενώ 600.000 ήταν οι Ελληνες που ταξίδεψαν στη γειτονική χώρα.

Οπως τόνισε ο κ. Γιαζάν, τα στοιχεία της Turkish Airlines δείχνουν ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο έχει δυναμική και μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για το άνοιγμα της Θεσσαλονίκης σε τουριστικές αγορές όπως η Κίνα και ρωσόφωνες χώρες. Παράλληλα, όπως σημείωσε, ενθαρρυντική είναι και η παρουσία ομογενών, οι οποίοι προτιμούν το δρομολόγιο της εταιρίας για να επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη. Η Turkish Airlines συνδέει την Κωνσταντινούπολη με 180 διεθνείς προορισμούς.

Πηγή:agelioforos.gr