Πλήθος κόσμου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης για τη συναυλία ελληνοτουρκικής φιλίας

Με μια μεγάλη συναυλία, η Θεολογική Σχολή της Χάλκης άνοιξε τις πύλες της στο κοινό, που κατέκλυσε τον προαύλιο χώρο της σχολής το απόγευμα της Κυριακής, 22 Σεπτεμβρίου 2013.Η συναυλία με τίτλο «Ένα πολιτιστικό ταξίδι από την Ελλάδα στην Τουρκία», διοργανώθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και έδωσε την ευκαιρία σε πλήθος κόσμου να περιηγηθεί στους χώρους της σχολής και να απολαύσει μελωδίες από τις δύο χώρες.
Στη συναυλία συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Mustafa Doğan Dikmen, Engin Arslan και Βασιλική Παπαγεωργίου, πλαισιωμένοι από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Στάθη Σούλη, την ορχήστρα λόγιας οθωμανικής μουσικής «Bosphorus», τον συνθέτη Γιώργο Ανδρέου και τον κλαρινετίστα Μάνο Αχαλινωτόπουλο.
Ευχή όλων, όπως εκφράστηκε κατά την εναρκτήρια ομιλία από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, είναι το ταχύ άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος τίμησαν με την παρουσία τους τη συναυλία, στην οποία επίσης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πριγκηποννήσων κ. Mustafa Farsakoğlu και ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς.