Πολιτική στήριξης υπόσχεται η Γερμανία
Πολιτική στήριξη στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης παρείχε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, με τον οποίο συναντήθηκε στο Βερολίνο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

 

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών και το γεύμα εργασίας, ο κ. Βεστερβέλε υπογράμμισε ότι χαίρει εκτίμησης η «αποφασιστικότητα και η πειθαρχία με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προωθεί δομικές μεταρρυθμίσεις». Ο κ. Βεστερβέλε έκρινε τις μεταρρυθμίσεις «αναγκαίες, όπως δείχνουν και τα πρόσφατα δημοσιευθέντα δημοσιονομικά στοιχεία, αλλά σε κάθε περίπτωση χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι θαρραλέες και ουσιαστικές και ότι προφανώς και οι Έλληνες πολίτες τις επιθυμούν».

 

Στο σημείο αυτό ο Γερμανός υπουργός αναφέρθηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα εκτιμώντας ότι «επιβεβαίωσαν πως ο ελληνικός λαός είναι επίσης πεπεισμένος για την αναγκαιότητα αυτών των μεταρρυθμίσεων.

 

Ο κ. Δ. Δρούτσας διαβεβαίωσε το Γερμανό ομόλογό του ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων με την ίδια σοβαρότητα που εφαρμόζει μέχρι τώρα».

 

Χαρακτήρισε δε το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών «έκφραση της ευρείας υποστήριξης του ελληνικού λαού στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

ΑΠΕ - ΜΠΕ