"Πρεσβευτής Καλής Θέλησης" του UNICEF ο Κιβάντς Τατλιτούγ
"Πρεσβευτής Καλής Θέλησης" της Τουρκίας στο Ταμείο Παιδιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNICEF) ορίστηκε ο γνωστός ηθοποιός Κιβάντς Τατλιτούγ .

Ο Τατλιτούγ, αφού σημείωσε ότι νιώθει μεγάλη ευτυχία και υπερηφάνεια από την ανακήρυξη του ως Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Τουρκίας στο UNICEF δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να πάρει μέρος όσο μπορεί σε όλες τις εργασίες του UNICEF, το οποίο τείνει χείρα βοήθειας σε όλα τα παιδιά του κόσμου χωρίς να κάνει διάκριση γλώσσας, θρησκείας και εθνικής καταγωγής.

Αφού σημείωσε ότι δεν βρίσκει λέξεις για να εκφράσει την ευτυχία που νιώθει, ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε: «εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθώ τις εργασίες που πραγματοποιεί η UNICEF για τα παιδιά. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Ευχαριστώ σε όλους όσους που μου έκριναν άξιο σε αυτό το καθήκον. Είμαι πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι υπό την αιγίδα της UNICEF μαζί με τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Τουρκίας».

Το 1954, ο ηθοποιός Danny Kaye ανακηρύχτηκε πρώτος "πρεσβευτής" της UNICEF με αρμοδιότητα την ευρεία δημοσιοποίηση των αναγκών των παιδιών όλου του κόσμου.

Από τότε και μέχρι σήμερα, παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, αθλητές και άλλοι διάσημοι εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών τάσσονται στην υπηρεσία της UNICEF ως "Πρεσβευτές Καλής Θέλησης" ή "Ειδικοί Εκπρόσωποι" για τις τέχνες, τα σπορ κ.α.

Στην Ελλάδα, πρώτος πρεσβευτής καλής θέλησης υπήρξε ο εκλιπών συγγραφέας Αντώνης Σαμαράκης. Πρέσβειρα καλής θέλησης της UNICEF στην Ελλάδα είναι επίσης η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.