Το προφίλ του Έλληνα διαδικτυακού χρήστη "δείχνει" την 3η θέση
property="content:encoded">

Στην 3η θέση πανευρωπαϊκά βρίσκεται η Ελλάδα  με ποσοστό 63% (έναντι 45% του αντίστοιχου μέσου ευρωπαϊκού) των χρηστών της , να έχουν δημιουργήσει προφίλ σε κάποια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης (το λεγόμενο social networking ).

Σύμφωνα με την πανευρωπαϊκή διαδικτυακή  έρευνα συνηθειών “Internet & Mobile MC DC” ,που διεξήγαγε η InSites Consulting σε συνεργασία με το IAB Europe και το IAB άλλων 16 χωρών (συμπεριλαμβανομένου και της χώρας μας) παίρνουμε αρκετά στατιστικά στοιχεία  για την «κινητικότητα» και το προφίλ του Έλληνα χρήστη .Έτσι ,το 66%  μπαίνει καθημερινά στο ίντερνετ (έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου 53%)  ,ενώ το 24% παραμένει ενεργά συνδεδεμένο για περισσότερες από 4 ώρες (έναντι του ε. μ. ό. 17%) προσδίδοντας στον Έλληνα χρήστη χαρακτηρισμούς όπως «ιδιαίτερα ενεργός, κοινωνικός και συνειδητοποιημένος».

Αυτό το προφίλ υποστηρίζουν και άλλα στοιχεία που έχουν σχέση με καθημερινό έλεγχο e-mail,κατοχή «έξυπνων κινητών», πρόσβαση και χρήση του διαδικτύου μέσω κινητής τηλεφωνίας, συχνότητα ελέγχου διαδικτυακού προφίλ φίλων, αξιοποίηση  μηχανών αναζήτησης και άλλων υπηρεσιών τύπου YouTube,διαφημίσεις και αγορές μέσω διαδικτύου, κ.α.

Συμπερασματικά, ο Οργανισμός Διαδραστικής Επικοινωνίας της Ελλάδος (στα αγγλικά IAB Hellas) αποδεικνύει ότι , ακολουθώντας τους Δανούς και τους Νορβηγούς χρήστες, οι Έλληνες προτιμούν στο διαδικτυακό χώρο τα κοινωνικά δίκτυα.