Προσχεδιασμένη η δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι
Επιβεβαίωση ότι ο 34χρονος, που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του 45χρονου οπαδού της Χρυσής Αυγής, χτες το βράδυ στο Κερατσίνι, χτυπήθηκε σε ενέδρα και όχι κατά τη διάρκεια συμπλοκής.

 Επιβεβαίωση ότι ο 34χρονος, που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του 45χρονου οπαδού της Χρυσής Αυγής, χτες το βράδυ στο Κερατσίνι, χτυπήθηκε σε ενέδρα και όχι κατά τη διάρκεια συμπλοκής -με την στενή έννοια- αποτελεί ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, για τις λεπτομέρειες και τους χρόνους που εξελίχτηκε η υπόθεση, η οποία  κατέληξε στην δολοφονία. Είναι, δε, χαρακτηριστικό είναι ότι οι πρώτοι αστυνομικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έφτασαν τη στιγμή που ο 45χρονος δράστης μαχαίρωνε τον 34χρονο.

Από αστυνομική πηγή διευκρινίστηκε ότι δεν υπήρξε κάποιο λεκτικό επεισόδιο. Έξω από την καφετέρια προκλήθηκαν αντεγκλήσεις και φραστικές αντιπαραθέσεις. Στη συνέχεια, τα άτομα αποχώρησαν από τον χώρο εξωτερικά του καταστήματος και το περιστατικό εξελίχθηκε λίγο παρακάτω, όπου, σύμφωνα και με την αρχική ενημέρωση της ΕΛΑΣ, εμφανίστηκε ο 45χρονος δράστης και μαχαίρωσε τον 34χρονο.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας επισημαίνεται ότι ο δράστης δεν ήταν μέσα στο κατάστημα πριν από το επεισόδιο, αλλά έφτασε μετά με το αυτοκίνητο του.  Στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, όπου οδηγήθηκε αρχικά ο δράστης, προσήχθησαν και άλλα εννέα άτομα, για τα οποία δεν προέκυψε εμπλοκή στην υπόθεση και αποχώρησαν.  Λίγο μετά 20:15, οδηγήθηκαν  στον εισαγγελέα Πειραιά ο 45χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης , στο Κερατσίνι, η σύζυγός του και μία ακόμη γυναίκα, που φέρεται ως συγγενικό πρόσωπο.

Ο 45χρονος βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων και οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, καθώς έπειτα από έρευνα της αστυνομίας στα γραφεία της οργάνωσης βρέθηκε στην κατοχή του ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

Ενταση στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι

Με πορεία στους δρόμους τους Κερατσινίου, που διακόπηκε από επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών της αστυνομίας, ολοκληρώθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που οργανώθηκε νωρίτερα στην πλατεία Ζαρντέν, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, χθες το βράδυ, από οπαδό της Χρυσής Αυγής. Λίγο μετά τις 19:00 σημειώθηκε ένταση, όταν την ώρα που το "σώμα" της πορείας περνούσε μπροστά από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, διαδηλωτές εκσφενδόνισαν ξύλα και πέτρες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χημικά. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών «έσπασε» τερματίζοντας τη διαμαρτυρία και στην περιοχή παραμένουν μικρές ομάδες και αστυνομικοί, που επιδίδονται σε κυνηγητό στα στενά του Κερατσινίου.

Επίθεση δέχθηκε ο Π. Καμμένος

Επίθεση από διαδηλωτές, που μετείχαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι, δέχθηκε αργά το απόγευμα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Τόσο ο κ. Καμμένος όσο και άτομα της προσωπικής του φρουράς, προπηλακίστηκαν καθ΄οδόν για τον τόπο της συγκέντρωσης και σύμφωνα με πληροφορίες του από στενότατο συνεργάτη του, που βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία μαζί του, «άνοιξε η μύτη του, μετέβη στον χώρο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον εξετάσει και είναι καλά».