Πρόταση για υπό ανοχή καθεστώς στους μετανάστες απεργούς πείνας
Στο «υπό ανοχή» καθεστώς πρόκειται, κατά πληροφορίες, να προταθεί να υπαχθούν οι μετανάστες απεργοί πείνας της βίλας Υπατίας που έχουν ως αίτημα τη νομιμοποίηση όσων διαβιούν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα. Στο καθεστώς αυτό (ειδική άδεια παραμονής στη χώρα) μπορούν να υπαχθούν οι απεργοί πείνας, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που πλέον αντιμετωπίζουν.

Οσον αφορά τις δηλώσεις του υπ. Υγείας ότι η βίλα Υπατία –όπου βρίσκονται οι απεργοί πείνας– έχει καταστεί βόμβα λοιμώξεων στο κέντρο της Αθήνας, εκπρόσωπος των απεργών σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ζήτησε παρέμβαση του εισαγγελέα για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και «καλλιέργεια φόβου στην ελληνική κοινωνία». Εκ μέρους της ιατρικής ομάδας υποστήριξης, ο παθολόγος-ογκολόγος κ. Χρ. Καραμπέλης δήλωσε: «Διαβεβαιώνουμε τον υπουργό και τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει κανένα ύποπτο κρούσμα γρίπης».

Οι 300 μετανάστες του Ε.Κ.Θ. διανύουν την 22η μέρα απεργίας πείνας, καταναλώνοντας μόνο νερό, αλάτι και μικρή ποσότητα ζάχαρης.

"Πολλοί από αυτούς εμφανίζουν πρόδρομα σημεία εξασθένισης, όπως αδυναμία έγερσης, ζάλη, ορθοστατική υπόταση, κράμπες και υπογλυκαιμία." αναφέρει η Ιατρική Ομάδα των απεργών πείνας.

Πηγή:Καθημερινή,Turkish Greek News