Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός
Πρωταθλητής Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία του και τρίτη τα τελευταία πέντε χρόνια στέφθηκε ο Παναθηναϊκός, στο Παλάου Σαν Τζόρντι της Βαρκελόνης. Στη δέκατη παρουσία του σε φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, επικράτησε 70-78 της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στον τελικό. Ο «Βασιλιάς» του ελληνικού μπάσκετ επέστρεψε στο «θρόνο» του κι έτσι έφτασε τους έξι τίτλους (1996, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011). Σε οχτώ αύξησε τα τρόπαια που έχει κατακτήσει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 30-33, 43-54, 70-78.

"Αυτή την ομάδα θέλαμε να φτιάξουμε, αυτή φτιάξαμε... για να γλεντάει ο κόσμος του Παναθηναϊκού", δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Π. Γιαννακόπουλος, ενώ ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τόνισε: "οι παίκτες μου είναι βασιλιάδες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κατακτήσαμε το τρόπαιο. Θέλω να ευχαριστήσω και τους οπαδούς που βρίσκονται εδώ, κοντά μας και μας έδωσαν ώθηση".

"Είναι μία πολύ ευχάριστη είδηση από τον χώρο του αθλητισμού, ο οποίος όλο και περισσότερο παράγει αιτίες σοβαρού προβληματισμού και ανησυχίας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Θερμά συγχαρητήρια για τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού απέστειλαν με ανακοίνωσή τους, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ο υπεύθυνος Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ι. Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του Λ.Α.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης , η Δημοκρατική Αριστερά και ο δήμαρχος Αθηναίων.

ΑΠΕ