Πρώτη επίσκεψη του Δρούτσα στην Κύπρο
Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας από την Τετάρτη στην Κύπρο. Πηγές του υπουργείου υποστηρίζουν ότι η επίσκεψη έχει «ισχυρό συμβολισμό»

Πρόκειται για την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό, από την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργού Εξωτερικών και μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία, με τις διαπραγματεύσεις στο νησί να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, αποστέλλει σταθερό μήνυμα, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, προς την κυπριακή και τον κυπριακό λαό, ότι «βρισκόμαστε δίπλα τους για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης».

 

Από το αεροδρόμιο της Λάρνακας ο κ. Δρούτσας θα μεταβεί την Τετάρτη στη Λευκωσία, όπου θα καταθέσει στεφάνια στους ήρωες του αγώνα του 1955-59 στα Φυλακισμένα Μνήματα και στους Έλληνες πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες του 1974 στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

 

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

 

Στις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης, ο κ. Δρούτσας θα έχει συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του, Μάρκο Κυπριανού, και ακολούθως θα μεταβεί στη Βουλή για χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Σώματος, Μάριο Καρογιάν, και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

 

Το πρωί της Πέμπτης ο Έλληνας υπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

ΑΠΕ