Πρωτοβουλία για τις επιχειρηματικές σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας

Ημερίδα με θέμα «Ελληνο - Τουρικική Οικονομική Συνεργασία» διοργανώνει το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδας με το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) και το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK), την Πέμπτη 9 Δεκέμβρη, στις 3 και μισή το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Στόχος των διοργανωτών είναι η ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στην ημερίδα αυτή, η οποία διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει μία προσπάθεια σκιαγράφησης του μέλλοντος της επιχειρηματικής συνεργασίας των δύο χωρών. Θα συζητηθούν οι σχέσεις πολιτικής κι επιχειρηματικότητας, και θα γίνει αναφορά σε παραδείγματα συνεργιών μεταξύ των δύο χωρών τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση μελλοντικών συνεργασιών.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα υπάρξει, επίσης, βοήθεια και στήριξη προς τις επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να κάνουν νέες επιχειρηματικές επενδύσεις, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προσεγγίσουν μία μη ευρωπαϊκή, αλλά μεγάλη και γειτονική αγορά.

Παρόντες θα είναι γνωστοί επιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και την Τουρκία. Θα είναι ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης -Αλέξιος Ζέπος, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK), Selim Egeli, ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, και ο Deputy Head of Unit της Εΰρωπαϊκής Επιτροπής, Χρήστος Μακρίδης.