Πρώτος νησιωτικός προορισμός τα ελληνικά νησιά
Ως τον νούμερο ένα νησιωτικό προορισμό κατατάσσει για το 2011 τα ελληνικά νησιά η αγγλική έκδοση του έγκυρου περιοδικού Conde Nast, όπως ενημερώνει με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης. Όπως, εξάλλου, αναφέρεται στο έγγραφο, τόσο η αγγλική όσο και η αμερικανική έκδοση του περιοδικού δημοσιεύουν ετησίως καταλόγους, οι οποίες βασίζονται σε απαντήσεις αναγνωστών του περιοδικού και σε κατηγορίες όπως τα «Leisure hotels», ελληνικά ξενοδοχεία κατέχουν την 1η και την 15η θέση στη λίστα ενώ και στην κατηγορία «spas in overseas hotels» υπάρχει ελληνικό ξενοδοχείο στην πρώτη δεκάδα. Ο κ. Νικητιάδης επισημαίνει ότι η κατάταξη αυτή προκύπτει ετησίως από απαντήσεις αναγνωστών σε μια σειρά ερωτημάτων που στόχο έχουν να αποτυπώσουν την ικανοποίησή τους από το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών στους προορισμούς που επισκέφθηκαν και συνεπώς δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η γνησιότητα των απαντήσεων.

Το έγγραφο του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή ο οποίος είχε επικαλεστεί πληροφορίες που ανέφεραν ότι φέτος, ύστερα από πολλά χρόνια, η Μύκονος χάνει την πρωτιά της στα βραβεία του πασίγνωστου και έγκυρου αμερικανικού Conde Nast ως ο δημοφιλέστερος νησιωτικός προορισμός της Ευρώπης και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Ο κ. Κοραντής είχε σημειώσει ότι «στο τεύχος Νοεμβρίου ?νικητής? θα ανακοινωνόταν επισήμως η ?Bozcaada and Turkish Aegean Islands?, δηλαδή η Τένεδος και τα ?Τουρκικά Νησιά του Αιγαίου? (δηλαδή η Ίμβρος;;;)».

Όπως πάντως διευκρινίζει ο υφυπουργός στην αγγλική έκδοση του περιοδικού τα «Τουρκικά Νησιά» δεν βρίσκονται καθόλου στη λίστα των βραβείων αναγνωστών για το 2011.(ΑΠΕ)