Queen Elisabeth Music Chapel: ένα μουσικό ταξίδι
Ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι στις μελωδίες των Μπραμς και Ροσσίνι μας υπόσχεται η ορχήστρα Sinfonia Varsovia, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Christopher Warren-Green και με τη σύμπραξη σπουδαίων σολίστ όπως οι Augustin Dumay, June Anderson και José van Dam.

Το αθηναϊκό ραντεβού, στο πλαίσιο του 3ου μουσικού ταξιδιού που διοργανώνει το κέντρο εκπαίδευσης νέων μουσικών του Βελγίου Queen Elisabeth Music Chapel, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Η Sinfonia Varsovia (Σινφόνια Βαρσόβια) υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Christopher Warren-Green (Κρίστοφερ Γουώρεν-Γκρην) έρχεται στο Ηρώδειο στις 23 Σεπτεμβρίου με την υπόσχεση μιας ξεχωριστής συναυλίας. Στο πλαίσιο του 3ου μουσικού ταξιδιού, που διοργανώνει το κέντρο εκπαίδευσης νέων μουσικών του Βελγίου, Queen Elisabeth Music Chapel, σπουδαίοι μουσικοί συναντιούνται φέτος στις ακτές της ανατολικής Μεσογείου καλώντας το κοινό σε μοναδικές μουσικές εμπειρίες.

Στην αθηναϊκή τους εμφάνιση, ερμηνεύουν το μοναδικό κοντσέρτο για βιολί που συνέθεσε ο Μπραμς, με σολίστ τον διεθνούς φήμης Augustin Dumay (Ογκυστέν Ντυμέ), ενώ ακολουθούν αποσπάσματα από όπερες του Ροσσίνι με τη συμμετοχή δύο σπουδαίων ονομάτων του λυρικού θεάτρου, της σοπράνο June Anderson (Τζουν Αντερσον) και του βαρύτονου José van Dam (Ζοζέ βαν Νταμ), αλλά και των νεότερων Amalia Avilán (Αμάλια Αβιλάν -σοπράνο), Anaik Morel (Αναίκ Μορέλ -μέτζο σοπράνο), Giovanni Tristacci (Τζοβάννι Τριστάτσι - τενόρος), Sébastien Parotte (Σεμπαστιέν Παρότ -βαρύτονος).