Ρώσος Αναλυτής: Η Τουρκία έλαβε ένα καλό μάθημα από την Αίγυπτο
Στο τηλεοπτικό κανάλι «NileNews», ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής, VchlavMatuszov, είπε ότι η παρέμβαση της Τουρκίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου, σχετικά με τις πολιτικές δηλώσεις της τουρκικής προεδρίας και της κυβέρνησης, είναι όλες απαράδεκτες, δεδομένου ότι είναι μια κατάφωρη παραβίαση όλων των διεθνών νόμων.Επίσης, τόνισε πως ότι η Αίγυπτος είναι η πιο σημαντική χώρα στη Μέση Ανατολή. Είναι ο ηγέτης του αραβικού κόσμου, τονίζοντας την ανάγκη σεβασμού από την Τουρκία προς όλους τους γείτονες της.
Ο Matuszov τόνισε ότι η στάση της Αιγύπτου είναι πεντακάθαρη. Είναι μια ανεξάρτητη χώρα και δεν μπορεί να αποδέχεται από οποιδήποτε χώρα, όποια και να είναι αυτή, να παρεμβαίνει στις εσωτερικές ή πολιτικές υποθέσεις της, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.
Σημείωσε ότι η στάση της Τουρκία στηρίχθηκε στην έννοια μιας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπου η τουρκική ηγεσία θεώρησε την Τουρκία ως ηγέτιδα του Ισλαμικού Κόσμου, σημειώνει η υπηρεσία πληροφοριών του αιγυπτιακού κράτους. (newsbomb)