Σάλος για τις δηλώσεις Ερντογάν για τους μεικτούς κοιτώνες
Σάλο προκάλεσαν στην Τουρκία δημοσιεύματα στα οποία ο συντηρητικός ισλαμιστής πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φερόταν να τάσσεται κατά των μεικτών φοιτητικών κοιτώνων. «Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν μπορούν να ζουν στο ίδιο οίκημα, αυτό είναι αντίθετο στη συντηρητική - δημοκρατική δομή» της κοινωνίας, φέρεται να είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Ραντικάλ και Ζαμάν, σε στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης που συμμετείχαν το σαββατοκύριακο στην ετήσια συγκέντρωση των βουλευτών του AKP στο Κιζιλτζάχαμαμ, στα προάστια της Άγκυρας.
Ο τούρκος πρωθυπουργός φέρεται επίσης να δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να ελέγξει την κατάσταση «με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν θα υπάρξει κατάργηση των μεικτών κοιτώνων.

Τα δημοσιεύματα προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί τούρκοι πολίτες θεωρούν ότι πρόκειται για παρέμβαση του κράτους στην ιδιωτική ζωή τους. Ένα στέλεχος του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις. "Θέλετε να πείτε ότι θα προχωρήσετε σε ελέγχους, όπως κάνει η αστυνομία ηθών στο Ιράν όσον αφορά την ένδυση των φοιτητών; Δεν είναι αυτό επίθεση στην ιδιωτική ζωή; Οι φοιτητές είναι αρκετά μεγάλοι για να αποφασίζουν μόνοι τους", είπε ο βουλευτής Ομούτ Οράν.

Ωστόσο, μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου σήμερα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς διέψευσε ότι ο πρωθυπουργός έκανε τέτοιες δηλώσεις, χαρακτηρίζοντάς τις επινοήσεις.
«Οι δηλώσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» δήλωσε ο εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να ξεκινήσει σε ελέγχους στις φοιτητικές εστίες. (Ναυτεμπορική)