Σε απεργία πείνας 35 μετανάστες στα Γιάννενα
Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει από την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 35 μετανάστες μπροστά από τη Νομαρχία Ιωαννίνων, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ζητώντας να πληρωθούν για τα δεδουλευμένα μηνών. Ήδη κάποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ ένας από αυτούς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο το απόγευμα. Το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή είχαν διανυκτερεύσει μπροστά από τη Νομαρχία, ενώ και σήμερα θα κάνουν το ίδιο, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας μέχρι να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

 

Σε ένδειξη αλληλεγγύης αρκετές δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα, ενώ στήθηκαν σκηνές, άναψε φωτιά για να αντιμετωπιστεί το ψύχος και παραχωρήθηκε βοήθεια σε κουβέρτες, ρούχα, νερό, τσάι και φάρμακα.

 

Οι 35 μετανάστες από τη Σενεγάλη και το Πακιστάν που δούλευαν σε θερμοκήπια στο Καλπάκι Ιωαννίνων έχουν μείνει απλήρωτοι ενώ το αφεντικό της εταιρείας έχει εξαφανιστεί. Συνολικά 65.000 ευρώ σε μεροκάματα χρωστάει ο Κρίτωνας Τζαρτζούλης στους μετανάστες που δουλεύουν στα θερμοκήπια της «Κ. Ε. Τζαρτζούλης Α.Ε.». Τα χρήματα αντιστοιχούν σε εργασία πολλών μηνών των μεταναστών. Πέρα από τα μεροκάματα, δεν έχουν κολληθεί τα αντίστοιχα ένσημα με αποτέλεσμα αρκετοί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανανέωση των χαρτιών τους. Εδώ και 1,5 μήνα οι 35 μετανάστες έχουν μείνει χωρίς χρήματα. Παράλληλα, δεν μπορούν να κοιμηθούν ούτε στις αποθήκες όπου τους «φιλοξενούσε» η εταιρεία.

 

Για όλα αυτά οι μετανάστες διαμαρτύρονται από την αρχή της εβδομάδας, ενώ έχουν απευθυνθεί στο Εργατικό Κέντρο Γιαννίνων για να ζητήσουν τη συνδικαλιστική και νομική συνδρομή του.

Πηγή:athens.indymedia.org