Σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη ο Αμερικανός υφ. Εξωτερικών
Επίσκεψη στην Ελλάδα και την Τουρκία, πραγματοποιεί ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου.
Στην Αθήνα, όπως επισημαίνεται, κατά τις συναντήσεις του με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο κ. Γκόρντον θα υπογραμμίσει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την πραγματοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, να πυροδοτηθεί οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργηθεί ένα μέλλον ευημερίας. Επίσης, τονίζεται ότι ο κ. Γκόρντον θα συζητήσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων εξωτερικής πολιτικής με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και μέλη του επιχειρηματικού κόσμου και δεξαμενών σκέψης.
Στις 29 Ιουλίου, ο κ. Γκόρντον θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συζητήσει το φάσμα των διμερών και διεθνών θεμάτων, θα επισκεφτεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και επίσης θα παραστεί σε δείπνο του δήμου στην περιοχή Uskudar.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γκόρντον είχε επισκεφθεί την Κύπρο στις 12 και 13 Ιουλίου.
Πηγή:ΑΜΠΕ