Σε Μάλτα και Ιταλία ο πρωθυπουργός ο Αντ. Σαμαράς

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, αναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. 

Σήμερα ο πρωθυπουργός μεταβαίνει εκτάκτως σε Μάλτα και Ιταλία για επαφές με τους ομολόγους του, προκειμένου να διαμορφωθεί για το θέμα μια σαφής και ξεκάθαρη ευρωπαϊκή πολιτική, με έμφαση, όμως, στις χώρες του Νότου, που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, το πρωί στη Βαλέτα, με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας Joseph Muscat και στις 17:30 στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του, κ. Enrico Letta. Αν και στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρεται ότι θέμα των συναντήσεων θα είναι η συνεργασία με τις δύο χώρες κυρίως για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, καθώς και ο καλύτερος συντονισμός Ελλάδας - Ιταλίας ενόψει της Προεδρίας των δύο χωρών στην Ε.Ε., ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει τη στήριξη του Ενρίκο Λέττα στην προσπάθεια που ξεκινά για πολιτική διαπραγμάτευση ώστε να αποφύγει η Ελλάδα τα νέα μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ που θέλει η τρόικα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Παρασκευής, μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Τον Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του σε Ιταλία και Μάλτα θα συνοδεύσουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Booking.com