Σε νέο επίπεδο η ελληνοκινεζική συνεργασία
Με ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο ξεκίνησε το πρόγραμμά της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Κίνας (Γερουσία) Jia Qinglin, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, συνοδευόμενος από πολυπληθή αντιπροσωπεία κυβερνητικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών.

«Η κινέζικη πλευρά αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Ελλάδα και είναι πρόθυμη μαζί με την ελληνική πλευρά να προωθήσει τις συνεργασίες μας σε ένα νέο επίπεδο», δήλωσε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ο κ. Qinglin, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι «μέσω αυτής της επίσκεψης θα ενισχυθεί η παραδοσιακή φιλία των δύο κρατών και θα εκβαθυνθούν οι αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες, με σκοπό η συνολική στρατηγική εταιρική σχέση μας να κατορθώσει νέα πρόοδο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα Δευτέρα, ο ανώτατος αξιωματούχος της Κίνας θα ξεναγηθεί στην Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ στις 14:00 πρόκειται να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στις 16:00 θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά.

Ο ανώτατος αξιωματούχος της Κίνας, που συνοδεύεται από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, τραπεζικών και κυβερνητικών, θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνοκινεζικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Χρυσοχοΐδης θα υπογράψει με τον υφυπουργό Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhong Shan, Μνημόνιο Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας, ενώ παράλληλα θα υπογραφούν επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ κινεζικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Την Τρίτη ο πρόεδρος Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Κίνας θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συνάντηση θα έχει και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.(ΑΠΕ)