Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που χτύπησε καθαρίστρια

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε πισώπλατα απολυμένη καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών την ώρα διαμαρτυρίας την περασμένη Τρίτη.

Βίντεο που καταγράφει το περιστατικό δείχνει σειρά αστυνομικών, καλυμμένων με τις ασπίδες, την απολυμένη καθαρίστρια που δέχτηκε το χτύπημα ακριβώς μπροστά και μετά το χέρι ενός αστυνομικού να την χτυπά στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.

“Οι αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και του Κράτους Δικαίου θα πρέπει να είναι από όλους σεβαστές. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεσμεύτηκα ότι θα σταθώ δίπλα στους αστυνομικούς, αρωγός και συνεργάτης τους σε κάθε νόμιμη ενέργειά τους. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήττουν τη σχέση εμπιστοσύνης αστυνομικών και πολιτών”, δήλωσε σήμερα ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

Και ενώ το παραπάνω περιστατικό εκτυλίχθηκε την Τρίτη χθες συνέβησαν άλλα έκτροπα έξω από το υπουργείο Οικονομικών με δύο καθαρίστριες και δύο φωτορεπόρτερ τραυματίες από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.(Enet)

Booking.com