Σεπτέμβριο τα νέα μέτρα, πριν την τρόικα
Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενόψει της οριστικοποίησης του πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, αλλά και των επαφών που θα έχει αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό.

 

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας το πακέτο των μέτρων θα οριστικοποιηθεί και θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έλευση της τρόικας στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά της κυβέρνησης σε ότι αφορά στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, καθώς όπως είπε ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» τίποτε.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει το πλαίσιο του πακέτου των περικοπών για την επόμενη διετία στον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αύριο, στην Αθήνα, στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ την Παρασκευή, στο Βερολίνο και στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο Παρίσι το Σάββατο.

Στο μεταξύ, κοινή γραμμή για την Ελλάδα αναζητούν ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος, στη συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη, στο Βερολίνο.