Σχεδόν 900 έχασαν τη ζωή τους σε εργατικά ατυχήματα το 2012 στην Τουρκία
Περίπου 900 Τούρκοι εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους από εργατικά ατυχήματα το 2012. Πρώτη θέση έχει η Κωνσταντινούπολη με 102 θανάτους και ακολουθούν η Σμύρνη (39) και η Άγκυρα ( 34).

O τομέας που επλήγη περισσότερο – σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα- είναι των κατασκευών, όπου σημειώθηκαν 279 θανατηφόρα ατυχήματα και ακολουθεί ο αγροτικός τομέας με 90.

Σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποίησε η «Bir Umut Derneği», υπήρξαν μόνο 42 ημέρες σε όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, στις οποίες δεν κατεγράφη θανατηφόρο ατύχημα στο χώρο της εργασίας. Ο μεγαλύτερος αριθμός των θανατηφόρων ατυχημάτων παρατηρήθηκε κατά τον Ιούλιο, με 110 θύματα.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το 44,8 τοις εκατό των απασχολουμένων εργάζονται ανασφάλιστοι και επομένως στερούνται συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και προστασία κατά την εργασία τους.
Σύμφωνα, εξάλλου, με έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία , έχει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό θανάτων από εργατικά ατυχήματα στον κόσμο και είναι πρώτη και σε υψηλό βαθμό μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.(Πηγή:NewsBomb)