Στελέχη της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έρχονται στην Ελλάδα, το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου
Στελέχη της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έρχονται στην Ελλάδα, το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα Νέα Σαββατοκύριακου.

Η μεικτή αυτή επιτροπή θα έχει τις πρώτες προπαρασκευαστικές συζητήσεις με τους αρμόδιους παράγοντες της χώρας για το ενδεχόμενο που η Ελλάδα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να δανεισθεί από τις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αποστολή της επιτροπής οργανώθηκε και σχεδιάστηκε από τη Γερμανία και προσωπικά την Αγγελα Μέρκελ, η οποία διαπιστώνοντας πως οι αγορές δεν δείχνουν ιδιαίτερη ανοχή προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε πως δεν επιθυμεί εκπλήξεις στον χώρο της ευρωζώνης.

Σε άλλο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι οι ευρωϋπάλληλοι που ήρθαν στην Αθήνα για να ελέγξουν τα στοιχεία σχετικά με το έλλειμμα, μετά τη μεγάλη αναθεώρηση που έγινε από τη νέα κυβέρνηση, διαπίστωσαν «διαλυμένο κράτος», «ανύπαρκτη διοίκηση» και «μπανανία». Όπως επισημαίνεται, επρόκειτο για μερικούς από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν, επιστρέφοντας στις Βρυξέλλες, όπου ξεκαθάρισαν ότι θα χρειασθούν πολλές ακόμη προπαρασκευαστικές συναντήσεις πριν αρχίσει καν ο έλεγχος.

Πηγή:nooz.gr