Στη Βεγγάζη ο Νταβούτογλου
Η στρατιωτική εκστρατεία του ΝΑΤΟ στη Λιβύη θα συνεχιστεί μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ασφάλεια, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε επίσης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων της Λιβύης, ότι τα "παγωμένα" λιβυκά περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει να αποδεσμευτούν το συντομότερο δυνατό προς όφελος του λαού.

"Η υποστήριξη που προσφέρεται από δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα συνεχιστεί μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ασφάλεια στη Λιβύη.

Η πολιτική και εδαφική ενότητα της Λιβύης πρέπει να εξασφαλιστούν πλήρως", δήλωσε ο Νταβούτογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μούσταφα 'Αμπντελ Τζαλίλ, ο οποίος προεδρεύει του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου των εξεγερμένων.

"Παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Λιβύης πρέπει να ξεπαγώσουν για να βοηθηθεί η Λιβύη πριν από το τέλος του Ραμαζανιού", δήλωσε ο Νταβούτογλου.

"Οι Λίβυοι χρειάζονται γρήγορα οικονομικούς πόρους".

Ο Νταβούτογλου δήλωσε επίσης πως μίλησε χθες με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και με 10 υπουργούς Εξωτερικών από την ομάδα επαφής για τη Λιβύη για να συζητήσουν την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη προς τη Λιβύη στη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου.

Ο τούρκος υπουργός δήλωσε πως θα πρέπει να οικοδομηθεί μια δημοκρατική και ελεύθερη Λιβύη και πως η ενότητα της χώρας πρέπει να προστατευθεί, υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να εξασφαλίσει τη διεθνή αναγνώριση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Κατά τη συνάντηση των πολιτικών διευθυντών της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, θα εξεταστούν οι ανάγκες της Λιβύης και συγκεκριμένα μέτρα, πρόσθεσε ο Νταβούτογλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ