Στη φυλακή ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε Αζίζ Γιλντιρίμ
Τη φυλάκιση του προέδρου της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ , ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των στημένων αγώνων στην Τουρκία, ζήτησε το δικαστήριο που ασχολείται με την υπόθεση. Η μεταφορά του στο σωφρονιστικό ίδρυμα Metris ήταν άμεση.

Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών Τουρκίας κατάθεσε την Κυριακή και αφού πρώτα την Παρασκευή, είχε δηλώσει αδυναμία να υπερασπιστεί εαυτόν. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν όμως καταδικαστική για τον ίδιο και ίσως για την ομάδα του, η οποία απειλείτει να χάσει το πρωτάθλημα που κατέκτησε.

Έξω από το δικαστήριο βρίσκονταν αρκετοί φίλοι της Φενέρ, ενώ το κλίμα ήταν τεταμένο, με τους εκπροσώπους του Τύπου να δέχονται μπουκάλια και την αστυνομία να τους αρνείται να πλησιάσουν.

Ενόψει και της απολογίας του Γιλντριρίμ χιλιάδες οπαδοί της Φενέρμπαχτσε βγήκαν στους δρόμους της Πόλης από νωρίς και εκδήλωσαν τη στήριξη τους προ το προσωπό του. Το πάθος του πλήθους ήταν τόσο μεγάλο και μεταφέρθηκε και στην πρώτη προπόνηση της νέας ομάδας, με τους παίκτες να γίνονταν αντικείμενο λατρείας.

Συνολικά 26 άτομα εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τους 19 στημένους αγώνες και οι ποινές αναμένεται να είναι ιδιαίτερα βαριές. Ακόμα και ο πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε για μία υπόθεση που έπληξε το κύρος της χώρας.

Στο σκάνδαλο εμπλέκονται ακόμα ομάδες όπως η Τράμπζονσπορ, η Σίβασπορ, η Εσκισεχίρσπορ, αλλά και αρκετοί παίκτες.

(contra.gr)