Στην Αθήνα ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Ο Γενικός Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος(CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Κιλιτσντάρογλου θα μεταβεί και στην Θεσσαλονίκη όπου θα επισκεφθεί το σπίτι του Ατατούρκ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και η επιτροπή του CHP μετά την Αθήνα θα συναντηθεί με Τούρκους της Δυτικής Θράκης στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή και μετά θα επιστρέψει οδικός στην Κωνσταντινούπολη…

Τις εργασίες του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που διεξάγεται στην Αθήνα, θα κηρύξει σήμερα ο πρωθυπουργός.Νωρίτερα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης. Αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 300 εκπρόσωποι κομμάτων-μελών της οργάνωσης από όλο τον κόσμο.

Τα κύρια θέματα της ατζέντας του Συμβουλίου, μεταξύ άλλων, είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στον αραβικό κόσμο, αλλά και το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας μετά την τραγωδία της Φουκοσίμα.

Χθες, ο Γ. Παπανδρέου, παρέθεσε δείπνο εργασίας στα μέλη του Προεδρείου της Διεθνούς, όπου μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα. Ειδική συζήτηση έγινε για την υιοθέτηση ρυθμίσεων που μπορούν να αποτελέσουν μηχανισμό άμυνας των κρατών έναντι των κερδοσκοπικών επιθέσεων.