Στην Αθήνα σήμερα ο Β. Σόιμπλε
Η αναπτυξιακή βοήθεια προς την Ελλάδα μέσω της τράπεζας KfW  αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της  σημερινής επίσκεψης  στην Αθήνα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε.

Εξάλλου, πρόκειται να υπογραφεί,  Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding), μεταξύ του επικεφαλής της KfW Ούλριχ Σρέντερ και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, για την δημιουργία Ταμείου, το οποίο θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η έδρα του Ταμείου θα είναι στο Λουξεμβούργο και τα δάνεια θα εγκρίνονται μετά την θετική εισήγηση ιδιωτικής τράπεζας.

Στο πρόγραμμα του κ. Σόιμπλε βρίσκονται συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο θα συμμετάσχει σε κλειστή εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Σημειώνεται πως  λόγω της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, προβλήματα στις μετακινήσεις θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό.

Έτσι, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό από τις 9:30 σε «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμό».

Επίσης, κλειστοί θα είναι οι σταθμοί «Κατεχάκη» και «Μέγαρο Μουσικής» από τις 9:30 έως και τις 12:30 και από τις 18:00  έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Τέλος, θα τεθούν σε εφαρμογή στην Αθήνα και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.