Στην Κύπρο μεταβαίνει η Μέρκελ
Στις 11 Ιανουαρίου φθάνει στην Κύπρο για μονοήμερη επίσκεψη εργασίας η Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

Εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Γερμανίας στη Λευκωσία δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι όντως η Πρεσβεία εργάζεται για να προετοιμάσει την επίσκεψη της Καγκελαρίου αν και από γερμανικής πλευράς η επίσκεψη δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Αναμένεται αυτό να γίνει την ερχόμενη βδομάδα, είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η κ. Μέρκελ, που θα ηγείται αποστολής, φθάνει το μεσημέρι της 11ης Ιανουαρίου στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και θα την υποδεχθεί ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού. Αμέσως θα αναχωρήσει για Λευκωσία όπου θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια όπου μετά από κατ’ ιδίαν συνάντηση, οι δύο θα προβούν σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Η κ. Μέρκελ θα επισκεφθεί επίσης το Ινστιτούτο Γκαίτε στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας και θα περιηγηθεί στην περιοχή του οδοφράγματος της οδού Λήδρας από την Δήμαρχο Λευκωσίας Ελένη Μαύρου. Η Καγκελάριος της Γερμανίας θα αναχωρήσει από την Κύπρο το απόγευμα της ίδιας μέρας.