Στην Τουρκία η Μέρκελ
Η Κακγελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται στην Άγκυρα για επίσημη επίσκεψη.

Ο πρώτος σταθμός της Γερμανίδας Καγκελαρίου την οποία υποδέχτηκε ο υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου και επικεφαλής των ενταξιακών διαβουλεύσεων Egemen Bağış στο Αεροδρόμιο Esenboğa ήταν το Αnıtkabir.

Η Μέρκελ αφού κατέθεσε στεφάνι στο Μαυσολείο του Mustafa Kemal Atatürk και τήρησε σιγή σεβασμού έγραψε τα εξής στο ειδικό βιβλίο του Anιτkabir "Απωτίο φόρο τιμής στο έργο του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Mustafa Kemal Atatürk. Η Γερμανία θα υποστηρίξει την Τουρκία σε αυτή την οδό".

Η Μέρκελ είχε μια συνομιλία και με τον Egemen Bağış ο οποίος την συνόδευε.

Μετά από την επίσκεψή της στο Anıtkabir η Μέρκελ επισκέφτηκε την Γερμανική Πρεσβεία. Ο Πρωθυπουργός Erdoğan υποδέχτηκε την Μέρκελ στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο με επίσιμη τελετή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά την συνάντηση η Μέρκελ δήλωσε ότι δεν αντιτίθεται στα τουρκικά λύκεια αλλά πιστεύει πως η εκπαίδευση στα τουρκικά αλλά δυσκολέψει την εναρμόνιση.

Μετά από τη συνάντηση οι δυο ηγέτες θα διοργανώσουν συνέντευξη τύπου όπου θα εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα.

Από την άλλη και ο επικαφαλής των ενταξιακών διαβουλεύσεων Bağış εξέφρασε την αντίδραση της Τουρκίας στην πρόταση προνομιακής σχέσης της Μέρκελ η οποία δήλωσε ότι τα λόγια της διαστρεβλώθηκαν.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος η οποία θα γίνει δεκτή και από τον Πρόεδρο Abdullah Gül τις βραδινές ώρες θα περάσει στην İstanbul όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Επιχειρηματικού Φόρουμ Τουρκίας-Γερμανίας στο οποίο θα παραβρεθούν οι επιχειρηματίες των δυο χωρών.