Στις 20-23 Ιουνίου 2η Ελληνοτουρκική Εμπορική-Τουριστική-Πολιτιστική Έκθεση expo-AEGEAN

2η Εμπορική-Τουριστική-Πολιτιστική Έκθεση expo-AEGEAN 2014 θα πραγματοποιηθεί 20-23 Ιουνίου 2014 στην Μυτιλήνη, στη Μαρίνα Μυτιλήνης.

Η «expo – AEGEAN» είναι παράρτημα της εταιρείας οπτικοακουστικών συστημάτων «ΗΧΩ Α.Ε.» με έδρα την Μυτιλήνη και έχει ως σκοπό την πραγματοποίηση εμπορικών – τουριστικών – παραγωγικών – πολιτιστικών εκθέσεων στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στην Τουρκία

Tο 2013 η «expo - AEGEAN» διοργάνωσε την 1η εμπορική - τουριστική & πολιτιστική έκθεση στην μαρίνα Μυτιλήνης με συμμετοχή περισσοτέρων από 100 επιχειρήσεων - φορέων από την Ελλάδα και την Τουρκία. Από την έκθεση αυτή πέρασαν περισσότεροι από είκοσι δύο χιλιάδες επισκέπτες και η όλη διοργάνωση στέφθηκε από πλήρη επιτυχία.
Στόχος της έκθεσης είναι η παρουσίαση και προβολή επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών, αποσκοπώντας στην αγαστή συνεργασία μεταξύ των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Βόρειας Ελλάδας, της Αθήνας καθώς και των μεγαλουπόλεων της χώρας μας, όπως και των παραλίων της Τουρκίας. Το μεγάλο στοίχημα όλων μας είναι να μετατρέψουμε την οικονομική κρίση σε εφαλτήριο ευκαιριών για την τόνωση της Ελληνικής αγοράς και τη δημιουργία προϋποθέσεων για εποικοδομητική συνεργασία με τους γείτονες Τούρκους.

Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι ένας ύψιστος και μοναδικός :
H απόλυτη επιτυχία. Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους ότι έχουμε μεγάλη εμπειρία, τεχνογνωσία και την υλικοτεχνική υποδομή για διοργάνωση μεγάλων εκθέσεων, φεστιβάλ, συναυλιών κ.λ.π. Παράλληλα, το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό που διαθέτουμε, καθώς και οι εξειδικευμένοι μας συνεργάτες, εγγυώνται για το επιτυχημένο παρόν και το μέλλον της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ «expo-AEGEAN».
Άρα οποιαδήποτε συνεργασία μαζί μας, θα τεθεί πάνω σε γερές βάσεις για την πλήρη επιτυχία της έκθεσης.

Δομή
Για το σκοπό αυτό θα στηθεί στον χώρο της μαρίνας Μυτιλήνης ένας πολύ μεγάλος αριθμός περιπτέρων (παγόδες) ευρωπαϊκών προδιαγραφών, διαστάσεων (5μ. x 5μ.) , (3μ. x 3μ) , και (5μ. x 2,5μ).
Επίσης σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο θα στηθεί εξέδρα για την πραγματοποίηση τεσσάρων μεγάλων συναυλιών, μουσικοχορευτικών παραστάσεων, διαγωνισμών και πολλών άλλων πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Συμμετοχή
Στην έκθεση μπορούν να συμμετάσχουν όλων των ειδών επιχειρήσεις παραγωγής εμπορίου και μεταποίησης , βιοτεχνίες, συνεταιρισμοί, ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, επιμελητήρια, ΟΤΑ από τα νησιά του Αιγαίου την υπόλοιπη Ελλάδα και από την Τουρκία.

Γενικές κατηγορίες εκθεμάτων :
- Αγροτικά - Προϊόντα - Μηχανήματα - Κτηνοτροφικά
- Βιομηχανικά προϊόντα
- Δερμάτινα είδη ένδυσης & υπόδησης
- Δομικά υλικά - Μονωτικά υλικά - Διακοσμητικά υλικά
- Ηλεκτρολογικός εξοπλισμός - Φωτισμός
- Ηχητικά συστήματα - Μουσικά όργανα
- Έπιπλα - Κουφώματα - Έπιπλα κουζίνας - Είδη υγιεινής
- Επαγγελματικός εξοπλισμός ξενοδοχείων - εστιατορίων
- Κλιματισμός - Ψύξη - Θέρμανση - Τζάκια
- Εναλλακτικές μορφές ενέργειας - Φωτισμός LED - Ηλεκτρονικά
- Συστήματα πληροφορικής - Κινητή τηλεφωνία - Υπηρεσίες επικοινωνίας
- Τρόφιμα - Ποτά - Ποτοποιίες - Τυποποιημένα προϊόντα
- Εποχιακά είδη - χόμπι - Είδη camping - αλιείας - marine service
- Υπηρεσίες Υγείας - Ασφάλισης - Εκπαίδευση
- Ταξιδιωτικά γραφεία - Τουριστικοί οργανισμοί - Ξενοδοχεία

Προβολή
Για την έξωθεν καλή μαρτυρία της «expo-AEGEAN 2014», όπως πέρσυ έτσι και φέτος, θα τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου , του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Δήμου Λέσβου.

Η έκθεση θα διαφημιστεί, μήνες πριν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία. Οι χορηγοί επικοινωνίας που ήδη έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον προέρχονται από τα τοπικά, τα νησιωτικά, τα τουρκικά και τα Αθηναϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Χορηγός επικοινωνίας είναι το ALPHA channel το οποίο από 20 Μαΐου έως την έκθεση θα προβάλει σε καθημερινή βάση την έκθεση με τρία spots.

Ακόμη για κάθε συμμετοχή στην έκθεση θα γίνεται προβολή της επιχείρησής σας στον ειδικό ενημερωτικό οδηγό που θα κυκλοφορήσει σε 30.000 αντίτυπα, σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Τουρκικά και θα διανέμεται στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου , στα μέσα μεταφοράς , στα επιμελητήρια των πόλεων της Ελλάδας, στις πρωτεύουσες των νομών του Βορείου Αιγαίου αλλά και των παραλίων της Τουρκίας που θα συμμετάσχουν
στην έκθεση.