Στις ΗΠΑ σπεύδει ο πρωθυπουργός Ερντογάν
Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με σκοπό να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια.

«Θα επισκεφτώ την Ουάσινγκτον. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να συζητηθούν», είπε ο Ερντογάν αναφέροντας επίσης πως θα επιστρέψει στις ΗΠΑ ο ανακληθέντας πρέσβης.

Συνεχίζεται η διπλωματική κινητικότητα στον άξονα Άγκυρα -Ουάσινγκτον, μετά την έγκριση του νομοσχεδίου σχετικά με τα γεγονότα του 1915 από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε  ότι θα παραστεί στη διεθνή σύνοδο κορυφής για τα πυρηνικά που θα φιλοξενήσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον στις 12 και 13 Απριλίου.

Η Επιτροπή της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων είχε λάβει μία μη δεσμευτική απόφαση στις 4 Μαρτίου με την οποία γινόταν σύσταση στον αμερικανό πρόεδρο να χαρακτηρίσει γενοκτονία την σφαγή περίπου 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων χριστιανών και αυτό προκάλεσε την άμεση ανάκληση στην Αγκυρα του τούρκου πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον Ναμίκ Ταν.