Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται σήμερα και αύριο στη βελγική πρωτεύουσα για να συζητήσουν την κοινωνική διάσταση και το πρόβλημα της ανεργίας και να αναζητήσουν τρόπους για την ενίσχυση του συντονισμού της οικονομικής πολιτικής των κρατών-μελών.

Ψηλά στην ατζέντα της Συνόδου βρίσκεται εξάλλου το ζήτημα των ολοένα αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, μετά τα τραγικά γεγονότα στην Λαμπεντούζα της Ιταλίας.

Η οικονομική και κοινωνική πολιτική και η Οικονομική και Νομισματική Ένωση θα συζητηθούν, την πρώτη ημέρα της Συνόδου, κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας των ηγετών, παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση της οικονομίας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναζητήσουν τρόπους για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, επί τη βάσει της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Η δεύτερη ημέρα της Συνόδου θα αφιερωθεί, κατά κύριο λόγο, στο ζήτημα της μετανάστευσης. (ΑΜΠΕ)