Στο Αφγανιστάν ο Δ. Δρούτσας
Στην Καμπούλ, βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Δ. Δρούτσας, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για το Αφγανιστάν.

Η Διάσκεψη αποτελεί συνέχεια αυτής του Λονδίνου (Ιανουάριος 2010) και στόχος της είναι η αποτίμηση του τελευταίου εξαμήνου και η διατήρηση του momentum με στόχο τη σταδιακή μεταβίβαση ευθύνης στην αφγανική πλευρά. Κατά τις εργασίες τις Διάσκεψης η Κυβέρνηση του Αφγανιστάν θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της με συγκεκριμένα σχέδια για την ανάπτυξη και την ασφάλεια της χώρας.

Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που έχουν συμβάλει τόσο με την παρουσία στρατιωτικής δύναμης όσο και με την προσφορά σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν. Η Ελλάδα θεωρεί ότι ο στενός συντονισμός μεταξύ εταίρων, διεθνών δρώντων (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ) αλλά και Κυβερνήσεων αποτελεί κλειδί για την επιτυχία των προσπαθειών που έχουν αναληφθεί για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν, τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Της Διάσκεψης θα προεδρεύσουν ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν.