Στο Παρίσι ο Αντώνης Σαμαράς
Συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ θα έχει σήμερα στο Παρίσι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο Φ. Ολάντ θα δεχθεί τον Αντ. Σαμαρά στο μέγαρο των Ηλυσίων, στις 11:30, ώρα Ελλάδο. Ακολούθως θα κάνουν κοινή δήλωση, όπως ανακοινώθηκε από τη γαλλική προεδρία.

Χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο. Από το ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκε ότι ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε την εθνική στρατηγική, σε συνέχεια και προηγούμενων συζητήσεων που είχε με τον πρόεδρο Ολάντ.

Εν τω μεταξύ, ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από το αποτέλεσμα της συνάντησης Μέρκελ - Σαμαρά στο Βερολίνο. Ενδεικτικό του καλού κλίματος που επικράτησε είναι ότι, μετά το πέρας της επίσημης συνάντησης και του γεύματος εργασίας, η κ. Μέρκελ είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό που διήρκεσε άλλα 40 λεπτά.

Μέρκελ: Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη
"Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και θέλω να παραμείνει, γιατί το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ξεκινώντας τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση, διάρκειας 1,5 ώρας, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μίλησε για την ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και είπε ότι η Γερμανία περιμένει την αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι η Ελλάδα θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της και αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη.

Αύριο,  ο κ.Σαμαράς θα συναντηθεί  με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ, στο Παρίσι.