Στο Πατριαρχείο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε το Σάββατο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Κατά τη συνάντηση στο Φανάρι συζητήθηκαν οι θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία, το αίτημα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, οι πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και η πορεία του διαχριστιανικού διαλόγου. Στο τέλος της συνάντησης έγινε και ανταλλαγή δώρων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος Biden εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την παρουσία του στο Φανάρι, επανέλαβε την στήριξη των ΗΠΑ στον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εξήρε την προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη. Όπως είπε χαρακτηριστικά δύο σημαντικές προσωπικότητες έχει γνωρίσει στην ζωή του: τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πρόεδρο Νέλσον Μαντέλα. Ο Αντιπρόεδρος αναφέρθηκε, επίσης, και στις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο για την τιμή της επίσκεψής του στην μαρτυρική Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.