Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία

40 Τούρκοι στρατιωτικοί ζητούν άσυλο στη Γερμανία

40 Τούρκοι στρατιωτικοί που υπηρετούν σε εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στη Γερμανία έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο όπως αποκαλύπτουν σήμερα το ARD και το Spiegel.

Ελεύθεροι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί - Δεν θα εκδοθούν στην Τουρκία

Τα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου αποφάσισαν να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στη γείτονα χώρα.

Ξεκινά η πρώτη από τις τρεις δίκες των οκτώ Τούρκων αξιωματικών

Στα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου ξεκινά σήμερα η συζήτηση των αναιρέσεων (και θα συνεχιστεί στις 11 και 13 Ιανουαρίου) κατά των εφετειακών αποφάσεων, που αφορούν την έκδοση των οκτώ Τούρκων, οι οποίοι, μια ημέρα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα, προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Νέο κύμα διώξεων στην Τουρκία

Οι τουρκικές αρχές απέπεμψαν σήμερα σχεδόν 15.000 δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, αστυνομικούς και άλλους λειτουργούς του Δημοσίου, ενώ έκλεισαν περισσότερα από 500 ιδρύματα και μέσα ενημέρωσης, με τον ισχυρισμό ότι τα πρόσωπα αυτά και τα συγκεκριμένα ιδρύματα έχουν κάποια σχέση με το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με επίσημο διάταγμα.

Τουρκία: Καταδικάστηκε σε ισόβια o Κενάν Εβρέν

Δικαστήριο της Αγκυρας καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τους δύο επιζώντες της στρατιωτικής χούντας που πραγματοποίησε το πραξικόπημα του 1980 στην Τουρκία, που κρίθηκαν ένοχοι για "ανατροπή της συνταγματικής τάξης".

Τουρκία: Επικύρωθηκαν οι καταδικαστικές αποφάσεις για την "Βαριοπούλα"

Το τουρκικό Εφετείο επικύρωσε χθες τις καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος ανώτατων απόστρατων αξιωματικών του στρατού για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ερντογάν πριν από μία δεκαετία. 

Τουρκία: Τέλος στα πραξικοπήματα;

Η  Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής υπερψήφισε της αλλάγή στο άρθρο 35 ,στο καταστατικό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε ως βάση για στρατιωτικά πραξικοπήματα το 1970, το 1980 και το 1997, στον απόηχο του πρόσφατου κύματος αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Τουρκία: Αρχίζει σήμερα η δίκη του Κενάν Εβρέν και του Ταχσίν Σαχίνκαγια

Αρχίζει σήμερα, στις 9.30 το πρωί, στην 'Αγκυρα η δίκη όπου κατηγορούνται οι δύο από τους πραξικοπηματίες, εν ζωή, του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 12ης Σεπτεμβρίου 1980 Κενάν Εβρέν και Ταχσίν Σαχίνκαγια, με την κατηγορία της βίαιης προσπάθειας για κατάλυση του συντάγματος και κατάργηση του κοινοβουλίου.

Σελίδες

Booking.com