Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος
Με σύνθημα «Φύγετε τώρα!» αρκετός κόσμος είναι συγκεντρωμένος στο Σύνταγμα, ενώ μέσα στη Βουλή συζητείται η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τη συγκέντρωση έχει καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «σταματάμε την καταστροφή, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, να τους διώξουμε».

Μίλησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «θεσμική εκτροπή» στο θέμα της ΕΡΤ, ενώ παράλληλα, τόνισαν πως η κυβέρνηση χάρισε στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών καναλιών τη δημόσια περιουσία των ψηφιακών συχνοτήτων.

Παρόντες και εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ενώ απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών με κεριά αναμμένα κρατούσαν πανό «η καθαριότητα στους ιδιώτες, οι καθαρίστριες στο δρόμο» μπροστά από τα κάγκελα του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η λεωφόρος Αμαλίας, όπως και οι οδοί Όθωνος και Βασιλέως Γεωργίου Α' έχουν κλείσει λόγω των συγκεντρωμένων, ενώ κλειστός παραμένει ο σταθμός του Μετρό της πλατείας Συντάγματος με απόφαση της αστυνομίας. (ΑΜΠΕ)