Συμφωνία για εκπαίδευση Σύριων στρατιωτών από τον τουρκικό στρατό
Η Τουρκία και η Συρία συμφώνησαν να γίνεται εκπαίδευση του συριακού στρατού από το στρατό της Τουρκίας, σύμφωνα με δηλώσεις πηγών που έγιναν στο πρακτορείο Ανατολή.

Πηγές ανέφεραν ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας  Ασλάν Γκιουνέρ (Aslan Güner) επισκέφτηκε τη Δαμασκό της Συρίας το Δεκέμβριο, προκειμένω να συζητήσει σχετικά με την εκπαίδευση του συριακού στρατού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Γκιουνέρ συμμετείχε σε μία υψηλού επιπέδου συνάντηση διαλόγου μεταξύ Συρίας και Τουρκίας. Σύμφωνα με τις πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο χώρες διαπραγματεύτηκαν την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο χώρες συζήτησαν επίσης λεπτομερώς την εκπαίδευση Σύριων στρατιωτών από τον τουρκικό στρατό.

Ορισμένοι κύκλοι πιστεύουν ότι ο στρατός της Συρίας, που επί χρόνια αποτελούσε σύμμαχο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, θα μπορούσε να αποκτήσει ένα πιο "δυτικό στυλ" σε περίπτωση που οι στρατιώτες του εκπαιδεύονταν από Τούρκους στρατιώτες.

Οι δύο χώρες είχαν έρθει στο χείλος του πολέμου το 1998, μιας και στη Συρία είχαν βρει καταφύγιο μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Ωστόσο, τον ίδιο χρόνο οι δύο χώρες ξεκίνησαν τη συνεργασία τους ενάντια στο PKK, με την υπογραφή της Συμφωνίας των Αδάνων, η οποία και αποτελεί κομβικό σημείο στις πολιτικές σχέσεις Συρίας και Τουρκίας.