Συνάντηση Αμπντουλάχ Γκιουλ - Γκιόργκι Ιβάνοφ στην Άγκυρα
O πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ συναντήθηκε με τον τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιουλ στην Άγκυρα, ο οποίος και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις προσπάθειες της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τις θέσεις της 'Δημοκρατίας της Μακεδονίας' στο ΝΑΤΟ, για τη σταθερότητα και την ασφάλεια, τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ μετά τη συνάντηση. Σημείωσε μάλιστα ότι η ένταξη όλων των βαλκανικών χωρών στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ θα ενισχύσει την ασφάλεια στην περιοχή.
Εξέφρασε επίσης την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και την επιθυμία του για ενίσχυση τόσο των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, όσο και της συνεργασίας τους σε πολιτιστικά και τουριστικά θέματα.

Με τη σειρά του ο Γκιόργκι Ιβάνοφ απάντησε ότι «οι πολίτες της 'Μακεδονίας' δεν θα ξεχάσουν ποτέ την συνεπή υποστήριξη της Τουρκίας και την αλληλεγγύη που επέδειξε από την πρώτη στιγμή προς την 'Δημοκρατία της Μακεδονίας'».
«Η χρήση του συνταγματικού ονόματος, η υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας, όπως και η σθεναρή υποστήριξη για την ενσωμάτωση στο ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν τις ειλικρινείς προθέσεις πραγματικών φίλων.»