Συνάντηση Χριστόφια - Παπανδρέου στην Αθήνα
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά τις συνομιλίες του Χριστόφια στη Γενεύη, με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν και τον Ντερβίς Έρογλου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Χριστόφια με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου,στην Αθήνα.

Τόσο ο ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας όσο και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, κάλεσαν την Τουρκία και τους τουρκοκύπριους να επιδείξουν εποικοδομητική στάση και να μη θέτουν θέματα εκτός των διαδικασιών, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και ακόμη και των συμφωνηθέντων με τον κ. Ταλάτ.

Επίσης, ο κ Χριστόφιας εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί λύση του Κυπριακού, δίκαιη, βιώσιμη και αποδεκτή από το σύνολο των Κυπρίων μέχρι το τέλος του 2011.

Το δεύτερο θέμα που συζήτησαν οι δύο ηγέτες, αφορούσε το σύνολο των ενεργειακών θεμάτων της περιοχής, για τα οποία τονίστηκε ότι υπάρχει συναντίληψη και συντονισμός των κινήσεων.

Τέλος, το τρίτο μείζον θέμα που συζήτησαν ήταν οι εξελίξεις στην Αίγυπτο όπου διατυπώθηκε η ευχή για ομαλή μετάβαση. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πάρει όποιες πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες. Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόφιας ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη βοήθεια που παρείχε η ελληνική Πολεμική Αεροπορία στους Κύπριους πολίτες που ήθελαν να φύγουν από την Αίγυπτο.