Συνάντηση Νταβούτογλου-Κλίντον στο Μοναχό

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου (Ahmet Davutoğlu) συναντήθηκε το Σάββατο με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton), στην 47η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

Ο Νταβούτογλου μετέφερε τις απόψεις της Τουρκίας σχετικά με την κατάσταση στην Αίγυπτο στην Αμερικανίδα ομόλογό του. Δήλωσε ότι δε θα έπρεπε να θιγούν οι αιγυπτιακοί κρατικοί φορείς, ότι οποιαδήποτε αντιπαράθεση μεταξύ του λαού και του αιγυπτιακού στρατού θα πρέπει να αποφευχθεί, και ότι θα πρέπει να υπάρξει παροχή βοήθειας προς της Αίγυπτο για μια γρήγορη μετάβαση της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdoğan) είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) για το ίδιο θέμα την Παρασκευή. Στην δήλωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται, ότι "ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Πρωθυπουργός Ερντογάν συμφώνησαν ότι ΗΠΑ και Τουρκία θα συνεχίζουν τις στενές διαβουλεύσεις κατά την εξέλιξη των γεγονότων στην Αίγυπτο και στην ευρύτερη κοινή μας ατζέντα".

Booking.com