Συνάντηση Παπανδρέου-Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Τουρκικού ρεπουμπλικανικού κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο των διαδοχικών επαφών του με ξένους ηγέτες, στο περιθώριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο  Παπανδρέου υποδέχθηκε με θερμή χειραψία τον Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είναι και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη γειτονική χώρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως γνωρίζει το ενδιαφέρον του τουρκικού λαού για την οικονομική κρίση στη χώρα μας.

Τόνισε προς τον τούρκο πολιτικό πόσο σημαντικό είναι «το να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση για όλες τις χώρες της περιοχής.»

Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο  Παπανδρέου, υποστήριξε ότι, αναπτύσσονται δυναμικά και στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, ρόλο διαδραματίζει η σημαντική συνεργασία, που αναπτύσσεται, ιδιαίτερα στον τουρισμό.

Από την πλευρά του ο Κιλιτσντάρογλου εξέφρασε την ευχή η Ελλάδα να ξεπεράσει σύντομα την οικονομική κρίση, ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις των δυο χωρών τις χαρακτήρισε πολύ καλές, λέγοντας ότι περίπου 600.000 Τούρκοι έρχονται στην Ελλάδα τον χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως ο τούρκος πολιτικός σχεδιάζει να μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα επισκεφθεί το προξενείο της χώρας του και τον μουφτή Ιμπραήμ Σερήφ ενώ θα συναντηθεί με φορείς, τους οποίους το ελληνικό κράτος θεωρεί παράνομους.